Search
Login

Rokin 75 Amsterdam

New York Style

Rokin 75 is een verzamelgebouw, back-to-basic, voor de creatieve industrie. Het pand is karakteristiek, ongepolijst en industrieel – precies: New York style. Rokin 75 is een unieke plek in het hart van Amsterdam. Hier zoeken creatieven elkaar op om een hun onderneming een impuls te geven. Met zoveel creatieve en innovatieve inspiratie in de buurt creëren de huurders steeds nieuwe kansen.


De huurders die profiteren van dit livingroom-effect in het hart van de stad variëren van game-ontwikkelaars tot kunstenaars die atelier houden, en van horeca tot designbureau's. Wat ze gemeen hebben: vernieuwingsgdrang, open houding en een creatieve geest. Daarbij maakt het niet uit hoe die creativiteit zich bij iedere huurder manifesteert, als het maar positiviteit toevoegt.

 

Maar Rokin75.com biedt ook plek aan:

Tick_32 Een tentoonstellingsruimte
Tick_32 Een societeit
Tick_32 Een kunstatelier
Tick_32 Een kunstacademie
Tick_32 Een evenementenbureau
Tick_32 Reclame en mediabureaus

 

Een creatieve werkvloer van circa 450 m2 waar kleine creative zich kunnen vestigen (vanaf 15m2). Uiteraard zal Rokin75.com uitgerust worden met een supersnelle glasvezelverbinding, een (super vette) vergaderruimte die per dagdeel te huren is en een rookruimte op het dak met panorama-view.

 

c&vCultuur & Vermaak

600.000 bloembollen in parken en plantsoenen 600.000 fietsen 16.000 concerten en theatervoorstellingen 6.663 Rijksmonumenten in stadsdeel centrum alleen 6.800 16e, 17e en 18e -eeuwse  objecten 6.100 dieren in Artis 2.500 woonboten 1.250 restaurants 1.281 bruggen 1.215 cafés en bars 302 standbeelden en sculpturen op de openbare weg 206 schilderijen van Van Gogh 141 galeries 55 theaters en concertzalen 51 musea 40 concerten en theatervoorstellingen per dag 36 discotheken  XXX bedrijfsruimtes in Rokin75.com

 

geschiedenisGeschiedenis

De geschiedenis van Amsterdam begint omstreeks 1200 met een triviaal en minuscuul vissersdorp. De naam Amsterdam is ontleent aan de dam die in de 13e eeuw in de rivier de Amstel werd gelegd. Over de geschiedenis van Amsterdam zijn bibliotheken vol geschreven en vele musea aan gewijd. Enkele plaatsen zijn al sinds de oudste kaarten van Amsterdam aanwezig. Het Rokin en de Nes behoren tot die plaatsen.

 

In vogelvlucht ontwikkelde het vissersdorp zich via technische ontwikkelingen (het conserveren van haring) en een goede handelsgeest (bier vanuit Hamburg) tot een handelsstad. Hetgeen in de 17e eeuw leidde tot het hoogtepunt in de Amsterdamse geschiedenis. De Gouden Eeuw. Een eeuw waarin Amsterdam het centrum van de wereld leek, het centrum van alles dat er toe deed. Van kunst (Rembrandt) tot handel (VOC) , van vrijdenkers (Spinoza) tot architectuur (Jacob van Kampen)

 

In de 18e eeuw werd Amsterdam beschouwd als het financieel centrum van de wereld. Beeldbepalende architectonische hoogstandjes als het Centraal Station (1881, Cuypers), Het Rijksmuseum (1885,Cuypers) en het Concertgebouw (1889, Van Gendt) stammen uit die periode. In 1913 werd Rokin 75, naar het orspronkelijke ontwerp van architect Gerrit van Arkel opgeleverd. Vervolgens is in 1961- 1962 het pand uitgebeid met twee verdiepingen en een totale nieuwbouw aan de Neszijde.

 

Rokin 75 heeft hierna tot circa 2000 dienst gedaan als verzekerings-
maatschappij. Na een leegstand van 10 jaar is hier Rokin 75 herrezen.

 

Met de komst van grootstedelijke projecten als de ontwikkeling van de Oostelijke Eilanden, het Muziekgebouw aan het IJ, het nieuwe zakencentrum de Zuidas, de Noord/Zuidlijn en het Damrak en Rokin als onderdeel van de 'Rode Loper', zet Amsterdam weer in op een positie binnen de top vijf van Europese metropolen.

 

Zo zag Rokin 75 eruit voor de grote verbouwing.

Bekijk hier de foto's


Geschiedenis fotos

geschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenisgeschiedenis

Toekomst van het Rokin

toekomsttoekomsttoekomsttoekomsttoekomsttoekomsttoekomsttoekomsttoekomsttoekomst